Zeeheldenbuurt Leiden

Zeeheldenbuurt Leiden

Voor de woningbouwvereniging Portaal vervul ik sinds eind 2016 de projectmanagersrol voor drie nieuwbouwprojecten van de Zeeheldenbuurt te Leiden.

Portaal startte in 2010 met het maken plannen voor de aanpak van 366 vooroorlogse woningen in deze Leidse volksbuurt. Portaal pleegde groot onderhoud aan de 256 vooroorlogse woningen en in 2018 hebben we de eerste nieuwbouw van 41 sociale huurappartementen aan de Oosterhof opgeleverd.

Anders dan het oorspronkelijke plan bouwt Portaal nu een mix van sociale en vrije sector huurwoningen op ‘het eilandje in de stad’. Met behoud van de sfeer en karakter van de buurt biedt dit aanbod een kans voor huurders met een middeninkomen in deze wijk te (blijven) wonen. Portaal stimuleert hiermee ook de doorstroming in de stad Leiden en creëert ruimte in haar bestaande voorraad sociale huur voor woningzoekenden

Alle 36 appartementen en 40 eengezinswoningen zijn net voor deze zomer opgeleverd.

Zijlsingel
Nieuwbouw van 24 zeer energiezuinige appartementen verdeeld over twee bouwblokken van drie hoog zonder lift. Met een gebruiksoppervlakte van 56,5 m2 tot maximaal 62,2 m2 en twee slaapkamers zijn deze sociale huurappartementen geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens.

Van Speyk- en Trompstraat
Nieuwbouw van 27 tweelaagse energiezuinige eengezinswoningen met twee of drie slaapkamers en een tuin. Met een gebruiksoppervlakte ongeveer 95,1 m2 (van  Speykstraat) en 88m2 (Trompstraat) zijn deze vrije sector huurwoningen geschikt voor twee- of driepersoonshuishoudens.

Evertsenstraat
Nieuwbouw van 13 drielaagse energiezuinige eengezinswoningen met vier slaapkamers en een tuin. Met een gebruiksoppervlakte van 95m2 zijn deze vrije sector huurwoningen geschikt voor meerpersoonshuishoudens.

Locatie Dolfijn
Hier bouwen we 12 sociale en energiezuinige huurappartementen.

X