Zeeheldenbuurt Leiden

Zeeheldenbuurt Leiden

Voor de woningbouwvereniging Portaal vervul ik sinds eind 2016 de projectmanagersrol voor drie nieuwbouwprojecten van de Zeeheldenbuurt te Leiden.

 

Portaal startte in 2010 met het maken plannen voor de aanpak van 366 vooroorlogse woningen. Naast vier nieuwbouwprojecten vindt er groot onderhoud plaats aan bestaande woningen.
De drie projecten waar ik als projectmanager bij betrokken ben:

 

• Nieuwbouw Oosterhof Op dit hof, omsloten door Oosterstraat, Evertsenstraat, van Speykstraat en Oosterdwarsstraat, komen 41 appartementen in de sociale huur klasse.
• Nieuwbouw Zijlsingel De huidige 22 boven- en benedenwoningen maken plaats voor ongeveer 24 appartementen sociale huur. De Zijlsingel is een fraai stukje Leiden en is de entree van de buurt.
• Nieuwbouw Evertsenstraat / van Speykstraat Op het stukje van Speykstraat tussen de Trompstraat en de Evertsenstraat staan nu 34 eengezinswoningen. Aansluitend staan op de Evertsenstraat 18 boven- en benedenwoningen. Deze 52 woningen maken plaats voor ongeveer 40 eengezinswoningen.

 

Portaal benaderde me – op basis van een eerdere samenwerking in Arnhem- voor bouwbegeleiding en projectmanagement in de ontwerpfase (bouwteam) en tijdens de uitvoerings- en nazorgfase.

X